Just starting

Overthinking si meditatie

overthinking

Overthinking vine din frică.

Da, din frică.

Din frica de a porni afacerea aia pe care tot zici că o pornești. Din frica de a-ți da demisia de la job-ul ăla pe care îl urăști atât de mult. Din frica de a intra în vorbă cu femeia aia sau cu bărbatul ăla de care îți place. Din frica de a te apuca de hobby-ul ăla de care tot zici că o să te apuci dar e prea scump sau prea consumator de timp sau prea io știu ce. Din frica de a pierde controlul situației, de a-ți asuma vreun risc.

Nu vine din cât de inteligent ești, din cât de organizat ești, din cât de orientat înspre detalii ești, așa cum îți place ție să-ți spui despre tine.

Și crezi că dacă mai gândești încă o strategie, mai faci încă un curs, mai pui doar niște detalii la punct, sau aștepți un moment mai bun, lucrurile vor fi apo bine și se vor întâmpla de la sine.

Atenție! Nu zic că nu e important să gândim ce facem, sau să plănuim strategic acțiunile noastre! Ba da, să fii strategic și “smart” în viață e un lucru foarte bun. Eu vorbesc de “supragândire” sau overthinking, adică acel tip de gândire care ne fac să avem atâtea gânduri și planuri și scenarii inutile încât ajung să ne bage fix în locul mental numit și tărâmul indeciziei, iar ăla e un loc în care niciunul dintre noi nu vrem să fim.

Starea de overthinking efectiv te blochează să faci ceva, să începi ceva. Și te mai și chinuie, probabil te și ține treaz noaptea.

Da, poate îți spui tu acum citind asta, dar situația mea e mai dificilă, mai complicată, se justifică să o gândesc foarte bine și să o plănuiesc minuțios. Ce știi tu care e situația mea…? E simplu să spui că e bine să nu supragândești, dar când ești în mijlocul problemei asta vei face și tu.

Probabil că așa e. Și eu sunt un overthinker, de aia am venit cu tema asta, că știu despre ce vorbesc, fac și eu mereu asta. Starea de overthinking nu e ceva nou pentru mine.

Știi ce am descoperit legat de overthinking?

Că nici o filozofie sau mod de gândire, și nici acoperirea exhaustivă a tuturor detaliilor unei probleme pe care o înfrunt nu o să îmi oprească vreodată overthinking -ul. Nu, mintea va face ce știe ea să facă ca să ne protejeze: gândește mereu scenarii, probleme care pot apărea, soluții, planuri de contingență și fail-safe-uri pentru a ne feri de eșec. Atât de multe încât atâta gândire devine obositoare pentru oricine, inutilă și chiar toxică la un moment dat, blocându-ne orice inițiativă.

În afară de asta, există și o dependență de gândire, știați? Poate e mai cultă, dar în esență are cam același efect pe care îl are orice adicție asupra ta: de a te bloca să îți trăiești viața frumos și satisfăcător pentru tine.

Soluția?

Să ne detașăm de mintea noastră. Pentru zece minute, o oră, câteva ore sau chiar mai mult.

Cum ne putem detașa de mintea noastră?

Mai simplu decât crezi dar contraintuitiv pentru societatea vestică în care trăim toți:

Prin MEDITAȚIE!

meditatie 1

Tehnica meditației este practicată în orient de secole și are ca prim scop detașarea de mintea noastră. Detașându-ne de mintea noastră prin meditație timp de câteva minute sau câteva ore realizăm lucruri deosebite cum sunt:

– Lăsăm mintea să se odihnească în acel timp, să nu gândească nimic.
– Realizăm ceva deosebit de important: că noi NU SUNTEM mintea noastră! Suntem o manifestare a energie iar corpul și mintea noastră sunt de fapt ÎN NOI, și nu noi suntem în ele!
– Ne conectăm la adevărata noastră conștiință.
– Ne îmbunătățim conexiunea cu INTUIȚIA NOASTRĂ.

Dacă vom reuși să medităm măcar o oră pe zi, în fiecare zi, vom obține mari îmbunătățiri în toate domeniile vieții noastre, mai exact:

  • Sănătate mai bună
  • Creativitate sporită
  • Capacitatea de a lua decizii mai bune
  • Accesarea intuiției
  • Pace interioară – eliminarea stărilor negative
  • Detașarea de starea permanent indusă de minte – frica- și conexiunea cu spiritualul din noi- cu iubirea.
  • Mai putin overthinking

Ce vă propun eu: Haideți să învățați să meditați împreună cu mine!

Am practicat meditația mulți ani la rând datorită artelor marțiale japoneze pe care le-am practicat (Karate Do pentru doi ani și Aikido timp de opt ani) cât și din yoga indiană pe care o practic acum.

Costul unei ședințe de meditație cu mine este de 150 RON. Ședința va consta din explicarea bazelor teoretice ale meditației cât și din meditația efectivă împreună cu mine.

Putem face ședințele pe la voi sau pe la mine acasă, sau undeva într-un parc dacă mama natură ne-o permite. Este posibil să le facem și online prin video call pe Zoom sau pe Whatsapp.

Într-o lume care mereu ne solicită mintea, fie prin stres la locul de muncă, fie prin “zgomotul” media ce este făcut special pentru a ne ocupa mereu mintea și atenția cu reclame, consumerism și distrageri egotice, a învăța să ne calmăm mintea devine cea mai importantă abilitate pe care o putem dobândi pentru a ne obține liniștea și calmul mult dorit.

Dacă vreți să învățați să scapati de overthinking si sa meditați împreună cu mine contactați-mă.

Sunteți niște oameni frumoși și minunați și de-abia aștept să lucrăm împreună!

P.S. : În poză sunt eu și pisica mea Lola care bineînțeles că vrea și ea să mediteze cu mine. Pisicile și conexiunea lor cu lumea spirituală îmbunătățesc capacitatea omului de a intra în starea de meditație, așa că dacă aveți pisică aveți și un bonus!

meditatie kitty
Connect

Recommended articles

Tips for creating an online course trailer

Online Course Trailers – 7 Tips for Creating Great Trailers

Scrisul terapeutic

Scrisul terapeutic – Vino să îți scrii viața pe care vrei să o trăiești!

Steps to creating online courses

7 Steps to creating online courses easily