Este generozitatea importanta si prezenta in afaceri profitabile?
După cucerirea Ierusalimului în anul 1099 lumea creştină a fost impresionată de priceperea şi spiritul de sacrificiu al acestora. Cum cruciadele în care au fost angrenați erau extrem de costisitoare, biserica catolică nu doar cerea credincioşilor să contribuie la aceste cheltuieli, chiar le promitea un mic stimulent – iertarea unei şeptimi din penitența pentru iertarea păcatelor. Iată deci, generozitatea poate aduce recompensă chiar şi în viaţa de apoi.
Revenind însă la zilele noastre, filantropia este o forma de win-win deal. Bogaţii lumii îmbrăţişează o cauză pe care o simt aproape de ei şi se implică în mod constant. Este manifestarea unei trăiri, spun psihologii: sentimentul de împlinire.
Sunt multe exemple: în 2020, Jeff Bezos a promis 10 miliarde de dolari pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice şi a donat deja 791 de milioane de dolari în primele sale granturi din acel angajament. Co-fondatorul Nike, Phil Knight, a donat 900 de milioane de dolari propriei fundaţii Knight şi 300 de milioane de dolari Universităţii din Oregon, totalizând astfel 1,2 miliarde de dolari. Magnatul construcţiilor Fred Kummer a donat 300 de milioane de dolari unei instituţii de învăţământ, Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Missouri. Cu toată pandemia şi recesiunea economică de la nivel mondial, aceştia demonstrează că oricând este un moment bun pentru a dărui.
Tony Robbin este unul dintre oamenii care au un real impact pozitiv în lume susţinând cauze care contează pentru el, personal. De ani de zile Tony a fost în slujba altora conducând organizaţia 1 Billion Meals Challenge with Feeding America, care a ajutat până acum cu peste 850 de milioane de mese celor aflaţi în nevoie. De asemenea colaborează cu Operation Underground Railroad pentru a preveni traficul de copii. El este cel care a spus că
Cheia împlinirii constă în a dărui
De la cifre mari, ajungem repede la cele mici şi multe. Adică la crowdfunding – o invenţie nu foarte recentă dar care a luat amploare datorită efectelor pe care le-a dovedit, in eforturile de a creste afaceri.
Sunt aplicaţii dedicate, unde afaceri şi ONG-uri descriu proiecte argumentăndu-le importanţa, le promovează, iar cei care doresc pot dona sume variabile, după propria convingere.
Social Media a implementat astfel de facilităţi. În această metodă de marketing există, sau pot exista, nu doar două ci trei părţi implicate:
- cel care are nevoie de finanţare,
- cel care oferă finanţare
- un al treilea, un fel de catalizator. Acestia sunt oamenii care, impresionaţi de o anumită cauză, o îmbrăţişează şi o povestesc apropiaţilor solicitându-le alăturarea.
Este interesant faptul că astfel, din pic cu pic, proiecte si afaceri care nu ar fi avut nicio şansă altfel, reuşesc să se realizeze.
Lansarea cărţii a 3-a din seria Secretele unui puşti afacerist, „Sare şi piper”, este un exemplu viu de crowdfounding.
Dorim să strângem fondurile necesare tipăririi ei în limbaj Braille, în cât mai multe exemplare. In funcţie de nivelul donaţiilor, în primul rând vor fi dotate bibliotecile celor 7 şcoli dedicate copiilor cu deficienţe grave de vedere apoi în librării – cu dublu efect aici: pentru a fi răsfoite de copiii nevăzători şi un element de educaţie pentru toţi ceilalţi.
Ar fi bine să avem şi volume ce pot fi comandate gratuit, dar depindem de cei care pot şi vor să ajute.
Cartea va fi lansată în 16 octombrie 2022, moment în care anunţăm şi campania „Toţi-toţi copiii citesc”, organizată în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România. Toate cărţile din seria „Secretele unui puşti afacerist” cumpărate de pe site în luna octombrie vor contribui la strângrea de fonduri pentru tipărirea în Braille, 30% din încasări vor fi folosite în acest scop.
Spun toţi părinţii şi profesorii, scrie chiar şi la gazetă, că tare bine ar fi ca tinerii sa citească mai mult, dar nu doar ştiri pe telefon, ci din cărţi frumoase şi utile. Se oferă soluţii pentru atingrea obiectivului.
Dar ceilalţi copii, cei care folosesc degetuţele, ei cum?
Lanseaza-ti afacerea profitabila in educatie pe Studylia acum!